Hoppa till huvudinnehåll

Sparkonton och sparräntor

  • Spara på ett sparkonto och få ett tryggt sparande
  • Olika sparkonton har olika sparränta. 
  • Alla våra sparkonton omfattas av insättningsgarantin
Tre personer står och tittar på en mobiltelefon

Spara dina pengar på ett sparkonto med ränta. Det är ett tryggt sparande som omfattas av insättningsgarantin.

Insättningsgaranti

Bankens konton omfattas av den statliga insättningsgarantin enligt beslut av Riksgälden. Du som kontohavare har rätt till ersättning för din sammanlagda kontobehållning i banken med ett belopp om högst 1 050 000 kr. Utöver det kan du enligt lag under vissa förutsättningar få ersättning för vissa insättningar som hänförs till vissa särskilda angivna händelser, t ex försäljning av privatbostad, med högst 5 000 000 kr.

Riksgälden betalar ut ersättningen inom 7 arbetsdagar från den dag banken försattes i konkurs eller Finansinspektionen beslutade att garantin ska träda in.

Insättningsgarantin

Jämför våra sparkonton med ränta

Fasträntekonto

  • Bind pengarna från tre månader upp till fem år
  • Fast ränta under bindningstiden
  • Minsta sparbelopp: 5 000 kr

e-sparkonto

  • Passar bra till buffertsparande 
  • Fria uttag
  • Enkelt att månadsspara till kontot

Skogskonto

Du som har skog vet hur viktigt det är att kunna fördela inkomsten över flera år. Med ett skogskonto får du både en jämnare inkomst och lägre marginalskatt.

Lekebergskonto Max

Lekebergskonto Max är en bra sparform för dig som vill spara tryggt och långsiktigt. Ett konto med lite högre ränta och ett fritt uttag per år.

Lekebergskonto

Lekebergskonto är en bra sparform för dig som vill spara tryggt och långsiktigt. Ett konto med lite högre ränta och fyra fria uttag per år.

e-sparkonto

E-sparkonto är ett konto som enkelt öppnar och hanterar direkt i internetbanken och appen. Fria uttag.

Investeringssparkonto (ISK)

ISK är en sparform som gör det enkelt att spara i fonder, aktier och andra värdepapper utan krångel med deklaration vid köp, sälj och byten.

Mer information

Avsluta konto

Du kan avsluta ett konto via telefon, kontor eller fråga vår virtuella assistent i chatten när du är inloggad i appen eller internetbanken.

Skatt på sparkontons ränta

30 procent i preliminär skatt dras på räntan i samband med att den betalas ut. Om utbetald ränta är mindre än 100 kronor dras ingen skatt.